Sparkling

Sparkling är ett av fyra mönster i min kollektion ”Vitality” (se fliken Mönsterdesign för att se hela kollektionen).

När jag arbetade fram den utgick jag från en av mina största inspirationskällor: vatten.

Vatten fascinerar mig. Rörelsen, den explosiva kraften, det ständiga letandet efter nya vägar, det stilla flödet. Det finns en energisk framåtanda och mod men också stillhet och harmoni.
Beroende på hur vattnet rör sig så ändras uttrycket. Formen kan vara organisk, spretig, oregelbunden men ofta finns också en upprepning, en linjering i vattnet som styr upp ordningen. Jag tycker om kontrasterna i det. Det är som något slags livskraft blandat med gränssättning. Det skapas en balans.

Min tolkning av vatten har resulterat i fyra olika mönster som jag nu presenterar på textil metervara, soffkuddar, golvkuddar och vykort.

De textila materialen som jag har valt för kollektionen är lin, ull och sammet. Linet och ullen tycker jag är två fantastiska naturmaterial som både är vackra och slitstarka. Sammeten är mjuk och behaglig men också färgstark i sitt uttryck. När sammeten kombineras med ullen i golvkuddarna skapas en spännande kontrast mellan färgstyrkan i sammeten och det lugna och jordnära i ullen. Som att den både sprudlar av livskraft och innehar ett lugn på samma gång, det skapas en balans.


Handla online!

Vitality_580 px bred_1227-14

 

 

Kommentera